SOPA DE CALDO.
Ingredients: Fideus, pilotes (carn de caldo, herba-sana, all i julivert) i caldo (morro, orella i anegueta de porc, ½ gallina, garreta, cigrons, creïlla, aigua, oli i sal).Preparació: Posem la carn i els cigrons a coure i afegim la creïlla quan la resta estiga a mitjà coure. Una vegada cuit agafem la carn de la gallina i la garreta i fem pilotes mesclant herba-sana, alls trinxats i julivert. Amb el caldo fem una sopa de fideus (o la pasta que preferim) i se serveix acompanyada de pilotes.
Aquest menjar es feia en festes, La sopa amb les pilotes era el primer plat i de segon es menjava la carn del caldo sobrant, les creïlles i els cigrons.
Ingredients: Fesols, creïlles, col morro de porc, orella de porc, anegueta de porc, botifarra seca, aigua, oli i sal.
Preparació: Posem a coure en aigua amb sal els fesols i la carn de porc. Quan els fesols estan quasi cuites afegim la col i la creïlla i quan aquestes estan a meitat coure se li afig un cassó d'oli d'oliva cru. Un moment abans de retirar del foc li posem la botifarra.
Era costum fer olla en quantitat per a dues o més dies. L'endemà se li afegia una mica d'aigua i un grapat d'arròs. Es coneix com l'olla del dia després.
ROSTIT.
Ingredients: Pollastre (o conill), tomaca, ceba, llorer, un cap d'alls, prunes seques, conyac, aigua, oli i sal.Preparació: Trossegem i salem la carn. En una cassola posem una base de ceba tallada a rodanxes, damunt una de creïlla tallada a làmines i damunt la carn. Col·loquem dues tomaques a rodanxes, un cap d'alls partid per la meitat, un bon doll d'oli d'oliva i un doll de vi blanc. Ho posem al forn i deixem que es faça.